3 d’abr. 2011

VINAGRETES "SHAKE-IT"

Abans d’anar a dormir us vull explicar un truquet que fem servir per re aprofitar i per estalviar .Les vinagretes “shake-it”. Per fer-les necessitem els següents ingredients: Els elements amb que farem la vinagreta i una ampolla buida, de 33cl o de 50cl, segons la quantitat que en vulgueu fer. I la resta, ja us la imagineu,no?

Doncs si,si, posem tots els ingredients a dins, tanquem bé amb el seu tap de rosca i a sacsejar, que per això en diem "fer una shake-it". El que fem bàsicament és una emulsió, que és el mateix que faríem amb un túrmix, però sense embrutar cap estri. Per això diem que re aprofitem d’una banda l’ampolla I d’altra banda estalviem l’aigua de netejar els estris, el sabó…I haver de rentar, que és un rotllo!!

Com a mostra us poso aquesta vinagreta de mel, que a casa ens agrada molt, I que la fem servir per moltes amanides, com la de formatge de cabra,espinacs I panses.:

INGREDIENTS:

Oli d’oliva verge 3 mides

Vinagre balsàmic 1 mida

Mel ½ mida

SalPROCEDIMENT:

Escalfeu lleugerament la mel al microones, per fer-la més fluida. Introduïu tots els ingredients a l’ampolla i emulsioneu. Ja està llesta per amanir.

Per suposat que aquesta vinagreta és un exemple, i a dins de l’ampolla hi podeu posar allò que més us agradi per fer la vostra vinagreta. Hi podríeu posar,per exemple, suc de taronja i soja, en contes de vinagre i mel, dauets de fruita, herbes fresques o seques…En fi, imaginació al poder

Ah, i aquesta mateixa ampolla us pot servir de contenidor per guardar el vostre assortiment de vinagretes i salses a la nevera. A produir!!

Bona nit!!!!










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada