3 d’abr. 2011

BURRITOS

BURRITOS…AY,AY,AAAAY!!!

Avui us porto una altra de les menges que fem a casa quan és tracta de menjar una mica de festa. Els burritos o tacos son típics de la cuina mexicana i acostumem a cuinar-los el divendres al vespre.

Els burritos,pels que no els coneixeu, són una mena d’entrepans enrotllats El pa de l’entrepà en aquest cas és una “tortilla”,que la comprem feta . La “tortilla” en qüestió és de farina de blat, i és com una mena de crepe més gruixuda. També les fan de farina de blat de moro, i hi ha de diverses mides. Avui en dia no tindreu cap problema per trobar-les , ja que hi són a tot arreu.


I el farcit??? Doncs aquí si que intervé la nostra imaginació -creativitat, i fins i tot ens servirà per aprofitar restes d’altres menjars que tinguem per la nevera.

Bàsicament, el que fem és una “samfaina” de ceba, pebrot verd i vermell i tomàquet, però la fem poc cuita, ja que per a aquests entrepans ens agraden les verdures “cruixents”.I afegim pollastre a tiretes, i com us he dit ,el que vulgueu: ou dur, blat de moro,xampinyons

Ara podem farcir les “tortillas” amb aquesta samfaina i acabar l’entrepà amb uns fulls d’enciam, dauets de formatge, un rajolí de nata… El que fem a casa es treure-ho tot a taula i cadascú es fa el burrito al seu gust.









INGREDIENTS (per a 8 burritos):

  • 8 “tortillas” de blat de mida gran
  • 2 Pit de pollastre tallats a tires
  • 1 pebrot vermell a daus
  • 1 pebrot verd a daus
  • 2 cebes tendres mitjanes a rodanxes
  • Chiles chipotles adobats (opcional,podeu sustituir per bitxo )
  • 400 grs. Tomàquet natural triturat
  • Comí en pols al gust
  • Enciam al gust
  • Daus de formatge
  • Nata liquida


PROCEDIMENT:

En una paella amb una mica d’oli d’oliva saltegeu el pit de pollastre, fins que sigui rosset i el reserveu. En el mateix oli (si en cal més afegiu-ne), i a foc fort, saltegeu la ceba i reserveu-la. Feu el mateix amb els pebrots i també els reserveu.

A la mateixa paella, aboqueu el tomàquet i cuineu-lo fins que sigui ben reduït, a poc a poc, i afegint sal i una miqueta de sucre, per que no sigui àcid. Poseu també una mica de chile o de bitxo, si voleu que tingui un puntet de picant Afegiu a l’últim moment el pollastre i les verdures reservades i assaoneu tot el conjunt amb el comí, i els afegits que volguéssiu (blat de moro, julivert picat,cilantre…). Es important que us quedi una samfaina més aviat espessa, per que no regalimi a l’hora de farcir els burritos.

Escalfeu les “tortillas” a una paella a foc suau, sense res d’oli, mig minut per cada costat, i les aneu apilant a un plat, tapant-les amb un drap net per que es mantinguin calentes.

Porteu tots els elements a taula, i a menjar!!!


6 comentaris:

  1. Si ,si, boníssims!! Fem aquest dissabte??

    ResponElimina
  2. Ui això ho he de probar jo... a veure si m'ensurto!

    ResponElimina
  3. Segur que si, però si vols veure en directe com ho fem, esteu convidats.Peró us haureu de posar a la cuina,eh??

    ResponElimina
  4. Jejeje, gràcies però primer millor practico a casa... no voldria fer el ridícul! :)

    ResponElimina