6 d’abr. 2011

SALSA DE CALÇOTS


Avui us porto la ja tan famosa salsa de calçots, com la fem a casa. Val a dir que aquesta salsa de ben segur té tantes receptes com cases hi ha, però bé, aquesta és la nostra.
El que si que us vull explicar és un truquet que em va dir una amiga del camping a on anem a pasar les vacances, i ho vaig trobar molt encertat.Ella m'explicava que en contes d'escalibar els tomàquets al forn, ho fa al microones, i com no m'hi podia estar, aquesta setmana ho he probat a veure el qué. Anem a la recepta:









INGREDIENTS:
  • 3 tomàquets madurs
  • 3 dents d'all
  • 1 nyora
  • 1 llesca de pa
  • 12 ametlles
  • 10 avellanes
  • oli d'oliva
  • vinagre
  • sal
PROCEDIMENT:
Posem la nyora en remull en aigua tèbia i la deixem uns 20 minuts.
Pelem els tomàquets i en treiem les llavors. Els espolvorem amb sal iuna mica de sucre.Pelem els alls i posem tomàquets i alls amb un fil d'oli en un plat filmat i ho posem al microones, a plena potència durant uns dos minuts. Ja tenim l'escalibat...
Encenem el grill del forn i daurem la llesca de pa, i aprofitem per "torrar" una mica tomàquets i alls, que haurem posat en una plata d'anar al forn. Aquest torrat serà molt breu, just per acabar de donar gust d'escalibat.
Amb l'ajuda d'un ganivet, rasquem la carn de la nyora i llencem les pells.
Posem al got del túrmix els tomàquets,els alls, la carn de la nyora, els fruits secs ,el vinagre i la sal. Ho triturem i anem afegint l'oli d'oliva.
I ja està, ja tenim la salsa de calçots!!!
D'una banda, el truc d'escalibar així els tomàquets està molt bé, ja que ens estalviem una estona molt important de forn, que donada la situació energètica, doncs està prou bé, i la salsa és fa més ràpidament.
Espero que us agradi i que ho proveu. A mi m'ha agradat...
Gràcies Carme i Toni!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada