6 de set. 2016

MONGETA VERDA I "PESTO"


MONGETA VERDA I "PESTO"
Avui us porto un "platillo" molt refrescant que ens van ensenyar els nostres amics de la Garrotxa, en Lluís i la Marta. Aquest estiu ens van visitar uns dies i van portar mongetes del seu hort. i van proposar de cuinar-les d'aquesta forma que avui us mostrarè.

Es tracta bàsicament d'una verdura cuinada com de costum però amanida amb un pesto que haurem fet nosaltres mateixos. El pesto acostuma a portar pinyons, alfàbrega i parmesà. Però en aquest cas, com no tenia pinyons ,he posat ametlles i avellanes i el resultat ha estat molt bó.

INGREDIENTS:
  • Mongetes verdes
  • patates
  • oli d'oliva
  • avellanes torrades
  • ametlles torrades
  • formatge parmesà
  • fules d'alfàbrega
  • sal
  • all (opcional)



Tallem i rentem les mongetes, i pelem i rentem les patates.                                                     Posem a coure les mongetes fins que seran cuites. Les "pesquem" i les deixem a una safata que es refredin.                                                 Tallem les patates a bocins i fem el mateix que amb les mongetes.



 Fem el "pesto". per això triturem amb l'ajuda d'un braç triturador tots els ingredients, fins a obtenir una salsa.                                                   Com veieu no us poso quantitats per que cada un es faci la salsa al seu gust
Triturem per obtenir la salsa


 Amanim amb la salsa de pesto la verdura que tindrem tèbia, i ja està. Ara podem posar la safata a la nevera , així quan ens ho mengem estarà fresquet
Una altra forma de menjar la verdura, `perque no sigui tant aborrida
Gràcies Marta i Lluís!!
Que vagi de gust!!!


4 comentaris:

  1. Deu estar bonissima ! Molt bé Lluís....gracies.

    ResponElimina
  2. Deu estar bonissima ! Molt bé Lluís....gracies.

    ResponElimina
  3. Lluis, solo me falta la albahaca.
    La buscaré y hare el plato. Ya te contaré, pero ya estoy salibando.
    Una abraçada

    ResponElimina