9 d’ag. 2016

HUMMUS DE CIGRONS AMB "PICO DE GALLO"

Avui, despres de molt de temps d'inactivitat, torno amb aquesta mena d'HUMMUS de cigrons barrejat amb "PICO DE GALLO", una fusió entre la cuina d'orient i la mexicana, que se'ns va acudir per "netejar" la nevera abans de marxar de vacances. Per a la base, vam utilitzar les "tortilles" del Mercadona, que fetes d'aquesta forma que veureu us poden donar molt de joc-
Anem amb la recepta, fresqueta fresqueta!!


ELS INGREDIENTS:
  • 4 "tortillas" precuites (les del Mercadona, per exemple)
  • 1 pot de cigrons cuits
  • Tahine (pasta de sesam torrat)
  • suc de llimona
  • oli d'oliva 0.4º
  • comí molt
  • "Pico de gallo" (ara us ho explico...)
EL "PICO DE GALLO"
Aquesta és una preparació típica de la gastronomia mexicana, i consisteix en una barreja de verdures tallades a cuadrets i amanides amb suc de llima i força coriandre fresc picat. En aquest cas i per aquesta recepta hem fet el "pico de gallo" més conegut, a base de ceba tendra, tomàquet madur, suc de llima, coriandre fresc i una miqueta de "bitxo" fresc, per donar-li un puntet picant i divertit. No us poso quantitats, va a gust de cadascú , però el que si que heu de fer-lo amb una miqueta d'antelació per que tot el conjunt quedi "cuit" per l'efecte de la llima.

PER LES "TORTILLAS":
Amb aquesta mena de panets extraplans que ens diuen que serveixen per fer burritos, nosaltres hem fet una base cruixent.

Per aixó, tallem cada tortilla com veieu a la fotografia, i posem els rectangles a una paella ,sense res d'oli, i a foc suau,per tal que es vagin torrant.








Els anem donant la volta, vigilant que no es cremin, i passats uns 5 minuts, ja els podrem treure. veureu que en refredar-se quedaran durs i cruixent.Així  els reservem












Aqui podeu veure les nostres "bases" cruixents quan ja les hem donades la volta
                                         
                                         
 

Els retalls que us han quedat de fer els rectangles, talleu-los a bocins i torreu-los també a la paella despres de fer els rectangles. Aprofitareu la calor residual de la paella i despres els farem servir per donar un toc més cruixent.                                                                                                                                    
Ara prepararem l'hummus. De receptes en podeu trobar un munt, però a casa ,basicament, el fem amb cigrons cuits, una mica de tahina, suc de llimona, comí molt, sal i oli. De vegades afegim un iogurt per tal de fer-lo més fi, però en aquest cas no n'hi he posat perque volia que quedès més espès.
Ja sabeu, tot al vostre gust.Barrejar, triturar, tastar i corretgir.




Aqui teniu l'hummus acabat , i amanit amb pebre vermell, sal i oli d'oliva. I ara ja podem començar a confeccionar el plat



. Per aixó posarem una mica d'hummus al damunt de cada cruixent. Aqui teniu dues versions amb les que varem provar, jo us recomano la segona ja que en te menys i és més facil de menjar.




li afegim els cruixents que hem fet amb els retalls, I al damunt ja podem posar el "pico de gallo", al vostre gust.

I ja està. Ara nomès cal que trieu un bon vi blanc ,fresquet, i a sopar. Aquestes torradetes també es poden fer cuadrades, a modus de "montadito", ideals per a un buffet, o un aperitiu.
Que aprofiti, i BONES VACANCES!!!
https://www.google.es/?gfe_rd=cr&ei=rRiqV6T3HrCp8wenio7IBg&gws_rd=ssl

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada