10 d’oct. 2011

ALBERGÍNIES "KINDER"

ALBERGÍNIES “KINDER”

Doncs això , que no té més: un embolcall d’albergínia que guarda una sorpresa al seu interior. En aquest cas és la tan coneguda combinació albergínia –mozzarella -tomàquet, que tant bon resultat dóna, però concebut d’una altra forma.





Ingredients: (per a dues persones)

2 albergínies mitjanes

1 bola de mozzarella fresca (de 125 grs)

Mozzarella ratllada (tipus pizza) 125 grs

Tomàquet madur 2

Llavors de sèsam torrat 1 culleradeta

Oli d’alfàbrega 3 cullerades soperes

Tomàquet sec 30 grs

Daus de pa torrat o torradetes

Oli d’oliva

2 motlles individuals

Pelar les albergínies i tallar-les a làmines no gaire gruixudes, 3 ó 4 mm. Us podeu ajudar amb una mandolina, però amb un ganivet i un bon pols no tindreu gaire problemes.

En una paella ampla, poseu una mica d’oli d’oliva i aneu fregint les làmines d’albergínia. Aneu disposant-les en un plat amb paper absorbent per eliminar l’excés d’oli. Les heu de fer a foc suau per que quedin quasi bé cuites. Aneu afegint més oli si us en cal, entre fregida i fregida. Reserveu les làmines fregides.

Traieu la mozzarella del seu envàs i eixugueu-la bé amb un paper de cuina. Poseu-la a un bol i esmicoleu-la amb els dits. Poseu uns papers de cuina al damunt i pressioneu lleugerament amb la ma, per treure l’ humitat . Retireu els papers i si cal repetiu la operació. Es tracta de treure la màxima quantitat d’humitat. Barregeu la mozzarella ratllada i el tomàquet sec picolat. En aquest punt també podeu afegir les herbes que us agradin, fresques o seques, o d’altres ingredients: olives picades, anxoves, trossets de carbassó... Jo he afegit orenga seca. Si cal saleu una mica però aneu al tanto perquè el tomàquet sec acostuma a ser molt concentrat.

Folreu els motlles amb les làmines d’albergínia, com es veu a la foto, i ompliu els motlles amb la barreja de mozzarella. Tanqueu els paquets i poseu al forn, a 180º , durant 20 minuts.

Per acabar el plat, he preparat una “amanida” de tomàquet i sèsam, imprescindible per tots aquells que necessitem calci!!

Escaldeu i peleu els tomàquets, traieu les llavors, i talleu a quadrets. D’això, els puristes en diuen tomàquet “cassé”, per si ho veieu en alguna carta, però jo en dic “tomàquet a quadrets”.Barregeu els quadrets de tomàquet amb el sèsam torrat i l’oli d’alfabrega. Que com farem l’oli d’alfàbrega?? Doncs és molt fàcil.

Aneu a la floristeria del barri, i compreu una planta d’alfàbrega, que encara en trobareu. Traieu totes les fulles i feu-les una rentada.

Escaldeu-les en aigua bullint durant 5 segons i poseu-les ràpidament amb aigua i gel. En aquest punt heu de tenir unes fulles estovades però amb un color verd ben viu.

Traieu-les de l’aigua i premeu-les amb la ma, fins que no quedi gota d’aigua.

Poseu-les al got de la batedora i cobriu-les amb oli de girasol.

Tritureu ben fi i ja teniu el vostre oli d’alfàbrega, que us farà servei per moltíssimes elaboracions. Es conserva a la nevera ,a dins d’un taper per una setmana.

Si no trobeu plantes d’alfàbrega sempre podeu comprar les fulles en alguna botiga , i com a últim recurs, i aquest us agradarà, feu servir salsa pesto de compra, tipus buittoni o giovanni ranna, que són molt bones i ens aniran molt bé per barrejar amb el tomàquet.

Traieu els motlles del forn i bolqueu-los als plats, envoltant-los de l’amanida de tomàquet i alfàbrega .

I no trigueu gaire a menjar-ho, que el millor és la sorpresa del formatge fos a dins.

Que aprofiti!!

2 comentaris:

  1. Òndia neng, quina pinta!!!!!
    El que fa més mandra -ho he de reconèixer- és posar-se a fer-ho, però menjar-se aquest plat ha de ser la hòstia!!!
    Bon profit company!!!

    ResponElimina
  2. Home, la mandra no és excusa. Ja saps ,que si ens aixequem molt, molt d'hora, serem un pais imparable!! (Pep "dixit")

    ResponElimina