27 d’ag. 2011

MUSCLOS AMB CARBASSÓ


Bé, ja tornem a ser aquí!!

Desprès d’unes setmanes de merescut descans, tornem a la rutina quotidiana, això si, amb el bon record de les vacances i amb les forces renovades pel curs que tot just comença.

Aquest estiu, com els anteriors, hem estat al Pirineu, i us haig de dir que he tornat amb moltes ganes de menjar peix. Aquest matí, sense perdre temps, desprès de fer la planificació del que menjarem els propers dies, he anat a fer la compra, i el primer que he posat a la llista és que avui volíem menjar peix.

A la peixateria he “pescat” un lluç, que el farem demà al vapor, i per avui he agafat uns musclos. Val a dir que me’ls han recomanat, m’ha dit la peixatera que eren molt plens, i us haig de dir que tenia raó.

Com els farem? Al vapor?...Si, al vapor, però amb algun entrebanc, per que encara siguin més bons. Preneu nota i feu-los així, que han quedat boníssims, i molt fàcils de fer.

Ingredients (per a dos persones,amb molta gana!!):

· 1 ½ kg de musclos

· 1 grill d’all

· 1 ceba mitjana

· 2 tomàquets de branca

· Un ramet de julivert

· 1 bitxo

· 1 carbassó

· 1 cullerada de farina

Netegeu els musclos , fregant-los bé per treure totes les barbes.

En una cassola a on us hi hauran de cabre els musclos, poseu una mica d’oli d’oliva i daureu la ceba ratllada. Afegiu el grill d’all picat i el bitxo, i de seguida els tomàquets ratllats, als que haureu tret les llavors abans de ratllar-los. Cuineu breument ( per aquest plat no busco un sofregit concentrat, sinó més aviat fresc, i es per això que no cuinarem gaire el tomàquet). Afegir el julivert picat i el carbassó tallat a juliana fina, o sigui, a tiretes. Donar-hi unes voltes i empolsar aquest “jove sofregit” amb la farina. Cuinar tot el conjunt un minut més i abocar ,ara si, els musclos que teníem rentats i reservats.

Tapar la cassola i cuinar uns 10 minuts, o fins que veieu que tots els musclos s’han obert. Durant aquest temps, heu d’anar movent la cassola, de dalt a baix i amb la tapa per que no us esquitxi el suc , per tal que els musclos que son a sota ,passin a dalt i tot es cogui per un igual. Així mateix, aquest moviment farà que es barregi el suc que els musclos deixen anar amb el sofregit, i amb la farina que havíem posat, es faci una salsa que serà l’estrella d’aquest plat.

Serviu els musclos a la mateixa cassola, per compartir, i amb les cloves que anireu buidant, agafeu cullerades de salsa barrejada amb els carbassons, que ja seran cuits però encara cruixents.

Ja us dic, un plat que ens hem inventat avui, que de ben segur repetirem i que volem compartir amb vosaltres. Molt fàcil, molt ràpid de fer i boníssim!!

Bon profit!!

4 comentaris:

  1. Doncs m'ho faràs provar!!!!
    Senzill de fer i amb una pinta....de muerte!!!
    Ja comentaré el resultat.
    Bon appetit!!!

    ResponElimina
  2. Mersi, Gerard ,pel comentari. T'agradaran!!

    ResponElimina
  3. Acabo de veure q tens blog!!! i a mes a mes amb receptes!!!
    Bona sort!!!
    mari c.

    ResponElimina