8 de maig 2011

TEMPS DE BACALLÀ 2ª PART

CARPACCIO DE BACALLÀ I CARBASSÓ AMB VINAGRETA DE MOSTASSA

Aquest plat ens podria servir com entrant, o per posar al mig de la taula per que tothom en pugui menjar en un dinar tipus pica-pica. Es una preparació molt fresca i com sempre, tan sols és una mostra de com fer un carpaccio de bacallà,ja que les combinacions són infinites.

El carpaccio és una elaboració on l’element principal és cru, sense cap cocció, i tallat en làmines molt primes. L’original, del que han sortit tots els altres carpaccios ,s’elabora amb carn de bou o vedella, i va amanit amb oli d’oliva, sal, pebre i una mica de suc de llimona. Al seu damunt s’hi posen unes làmines de parmesà i ja està. Tota la resta de preparacions que portin el nom de “carpaccio”, haurien de complir, com a mínim aquestes premisses: cru, tallat prim i amanit.

A partir d’aquí, la varietat de carpaccios que podem fer és enorme: De peix blanc, de tomàquet,de verdures, de bolets, de salmó, de diverses carns, etc...Tan sols cal que deixem treballar la nostra imaginació.

Per fer el CARPACCIO DE BACALLÀ I CARBASSÓ AMB VINAGRETA DE MOSTASSA, cal que talleu ben prim el bacallà, amb l’ajuda d’un ganivet ben esmolat. Col·loqueu el tall de bacallà a sobre de la fusta de tall i l’aneu tallant ben prim i a l’esbiaix, de forma que obtingueu làmines una mica amples. Hi ha un petit truc per facilitar aquesta tasca: emboliqueu el tall de bacallà en paper de film i el poseu una estona al congelador, de forma que s’endureixi una mica . No cal que es congeli del tot, tan sols que agafi una mica de cos. Retireu el paper film i el podreu tallar amb més facilitat .Reserveu el bacallà.

Talleu ara el carbassó amb l’ajuda de la mandolina, i escaldeu les rodanxes molt lleugerament, com ja vam veure a la recepta dels envoltini de lluç. Refredeu-les i reserveu-les.

Per fer la vinagreta, barregeu mostassa, oli, vinagre,sal i pebre i julivert picat al vostre gust. Es aquí on les combinacions són infinites. En contes de mostassa, hi podeu fer servir mel, l’àcid del vinagre el podeu substituir per suc de llimona , taronja , llima...Hi podeu incorporar salsa de soja, fruits secs picats o daus de pa torrat com a element cruixent, herbes fresques...En fi, el que vulgueu!!

Ara disposeu els talls de bacallà i carbassó de forma intercalada al plat, i pinteu tot el conjunt amb la vinagreta. Podeu menjar-lo de seguida o deixar-lo una estona a la nevera. Quan us el mengeu, per això, traieu-lo una estona abans per que no estigui tan fred.

Espero que el proveu i feu els vostres comentaris, a veure si algú ho “cuina” amb un altre amaniment i ens ho explica.

I abans de dir-vos “fins ara”, deixeu-me agraïr a la Elisabet i a l’Angel la seva fidelitat (que se que aneu fent les receptes que us proposo), i que en aquest cas si que haureu de tallar les rodanxes de carbassó ben primes, que segur que us sortirà bé. Fixeu-vos en la foto!!

Bon profit

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada