23 de maig 2011

PA AMB OLI I XOCOLATA

Avui us porto unes postres molt bones, boníssimes, molt fàcils de fer i espectaculars. M’ha fet pensar l’Anna, quan ha comentat al facebook unes postres amb xocolata que fa una amiga seva. Així, doncs, gràcies Anna!!

Li explicava a l’Anna que aquesta combinació és un dels clàssics de la cuina catalana, un signe d’identitat i un dels berenars que més o menys tothom ha menjat algun cop en sortir del “cole”.

I la versió que us porto és la que va crear el pastisser i gran amic Oriol Balaguer, amb el que vaig treballar una temporada, i del qual us deixo l’enllaç, per que gaudiu amb tot el que fa al seu obrador. http://www.oriolbalaguer.com/. Un consell: Si mai necessiteu comprar un pastís, feu l’esforç de desplaçar-vos fins a alguna de les seves botigues i tasteu el que fa. Quedareu “atrapats” per sempre!!

Per fer aquestes postres necessitareu:

Làmines de pa cruixent

2 cullerades d'oli d'oliva

sal Maldon

Per al cremós de xocolata:

250 g de nata

250 g de llet

50 g de sucre (opcional)

5 rovells d’ou

400 g de xocolata al 70% de cacau

Per fer el cremós de xocolata, el primer que farem és posar a bullir la nata i la llet . Quan bullin, ho tirem a un bol a on tenim els rovells de l’ou i el sucre. Ho remenem tot, i amb això la temperatura dels líquids baixarà i al mateix temps els rovells s’escaldaran. Amb això aconseguirem una mena de crema anglesa.

Ara afegim tota la barreja a un altre bol a on tindrem la xocolata a trossos. Ho deixem descansar tot durant uns cinc minuts, temps que farà que la xocolata comenci a fondre’s. Ho barregem tot amb l’ajuda d’una llengua, i ho acabem d’emulsionar amb una termomix o amb un túrmix, per fer la barreja ben suau i lluenta.

Desprès de 4 hores de repòs a la nevera, el que obtindrem és una mena de crema de xocolata, amb la que farem unes boles i les posarem a un plat fondo. Les acompanyem amb un bon oli d’oliva i uns cruixents de pa. Acabarem amb una miqueta de sal Maldon a sobre de cada boleta de xocolata.

Si, reconec que en aquest post, he anat una miqueta ràpid, però us deixo un enllaç a on podreu veure el mateix Oriol Balaguer (ja fa uns anyets…) fent aquestes postres i explicant-les de meravella

Animeu-vos a fer-les i ja em direu.

Bon profit!!

5 comentaris:

  1. Sal amb la xocolata??????
    Per cert: què és la sal Maldon? És salada o dolça?

    ResponElimina
  2. Per cert: és trampa fer-se seguidor un mateix del seu blog!
    De bon rotllo, eh?

    ResponElimina
  3. La sal, en la mesura justa, és una molt bona combinació (l'oriol quan menja un petit suisse de xocolata, sovint s'hi posa un polsim). És la clàssica barreja de dolç-salat, però com tot, t'ha d'agradar, hi ha gent que no li agrada.
    La sal Maldon és una sal especial, que es produeix al regne unit, i es presenta en forma de finíssimes escates. La seva peculiaritat es que cruixeix molt en boca. Et deixo un enllaç molt interessant .http://es.wikipedia.org/wiki/Sal_Maldon
    El seu preu no és molt elevat, si es compara amb el seu rendiment. El paquet de 250 grs. costa uns 6 euros.
    Ah, i em vaig fer seguidor per veure si funcionava, suposo que ara ja em puc esborrar, no?

    ResponElimina
  4. Ja veus que sí funciona!!! No cal que t'esborris, home: era per dir alguna cosa...
    I seguint amb la sal: serveix per les amanides? O només per cuinar?

    ResponElimina
  5. Jo t'aconsellaria que la compressis.Segur que a l'esclat o al Caprabo la tenen, i si no quan baixis a barna.
    Serveix per acabar qualsevol tipus de plat i s'acostuma a posar pel damunt del menjar un cop ja esta acabat el plat i a punt per anar a taula. Es divertit quan cruixeix, i si la fessis servir per cuinar, es desfaria i seria com cuinar amb qualsevol sal.Així que, resumint NO es una sal per cuinar i SI per fer l'acabat dels plats, el "toquecillo".

    ResponElimina