Hola, avui us vull proposar un plat elaborat amb sàlvia , una planta aromàtica que no tenim gaire costum d’utilitzar a la cuina, però que és boníssima, amb uns aromes molt portents i molt mediterrània.
La sàlvia es fa servir molt a Itàlia, i és fantàstica simplement barrejada amb mantega i afegida a un plat de pasta acabada de coure. També es barreja amb mantega, i es deixa refredar. Es talla una porció d’aquesta mantega i es posa a sobre d’un tall de carn que haurem acabat de coure a la brasa. La mantega, en fondre’s, aromatitza la carn, i , ja us podeu imaginar... I un amic meu, en Paco, em va ensenyar una salsa que fa per la pasta, amb oli, sàlvia, pinyons i anxoves. Un dia d’aquest l’haig de trucar i que me l’expliqui bé, i us en faré cinc cèntims... és deliciosa!!
Aquesta setmana, la meva amiga Otilia, la florista de la plaça, m’ha regalat una planta, i dedicat a ella, farem aquest milfulles d’albergínia i pernil.
Vinga, sóm-hi:
Ingredients:
2 albergínies mitjanes
100 grs de pernil ibèric a dauets
Sofregit de ceba i tomàquet
Sàlvia
Beixamel per cobrir
Formatge emmental ratllat
Peleu les albergínies i talleu-les a rodanxes. Poseu-les a un plat, amb un rajolinet d’oli, i poseu-les a escalivar al microones, durant 8 minuts.
Mentre, feu el sofregit amb mitja ceba i dos tomàquets grosses , sense les llavors i ratllats. Afegiu una mica de sal i sucre. Quan falti poc per tenir el sofregit ,afegiu el pernil que haureu tallat a dauets ben petitons (també el podeu picar amb un robot) . Quan el sofregit serà fet, i a l’últim moment, afegiu unes quantes fulles de sàlvia tallades a,la juliana. Ja teniu el farcit.
Aneu fent capes d’albergínia escalivada i sofregit, i cobriu tots els milfulles amb la beixamel.
Ara només cal que ho enforneu 20 minuts i ja ho tindreu llest per menjar.
Que aprofiti, i a gaudir de la sàlvia!!
Oh , què bó !!! Ho vull fer tooot!!!
ResponEliminaFelicitats LLuis
Lluís, que bé que publiquis receptes amb albergínies!! M'agraden molt... T'animo a què en publiquis més, jeje!! :P
ResponEliminaA mi també m'agraden molt, les albergínies, i m'agrada sobretot el joc que donen. Ja hi pensaré i aviat posarem més coses amb l'albergínia com a protagonista.
ResponEliminaGràcies pels comentaris!