4 de nov. 2012

UNES ALTRES BRAVES SÓN POSSIBLES!!

Doncs si, avui us porto una altra forma de fer les "braves" que tant ens agraden, però una mica adaptades als temps que corren. Si,si, ja sé que els més ortodoxes potser em voldreu fer veure que no són les autèntiques, que els falta la màgia del fregit i la textura cruixent que hi dóna... Us dono la raó, però aquestes no estan gens malament com a substitutiu, i eviten tot el tema del fregit.
De fa uns mesos que m'agrada llegir sobre alimentació, dietes, aprofitament dels aliments, tècniques de cocció, etc... En fi, tot allò que està relacionat amb el fet d'alimentar-se!! He vist que entre els nutricionistes, metges i altres professionals  hi ha molts punts de vista, fins i tot contradictoris, però en una cosa que tots coincideixen és que el fregit és una de les tècniques de cocció que hauriem de restringir més. I encara s'hi posen més d'acord en que ,de tots els fregits, el més "prescindible" de tots haurien de ser les patates...Snif!!

Com us estareu imaginant, la cocció de la patata la farem amb el microones, i l'acabem amb el forn.Comencem pelant i tallant les patates a daus, com si les anessim a fregir. Rentem els bocins i els posem a una plata de vidre, que pugui anar al microones i al forn. Els salem i hi posem un fil d'oli














. I ara, molt important, tapem la plata amb paper de film ,mirant que quedi hermètic.















Fiquem la plata al microones i li donem màxima potència durant uns 10 minuts.
Treiem la plata del microones i ,amb molt de compte, li treiem al paper de film. Sortirà molt de vapor de dins, així que al tanto amb les cremades!!

Veureu que les patates s'hauran cuit en un vapor "sec", i s'assemblen a quan les hem fregides en un oli no gaire calent.Ara és el moment  d'"amanir-les".










Podem posar-hi una mica de pebre vermell, orenga, herbes de provença , i un xic de la salsa brava que més ens agradi, o sofregit de tomàquet i una mica de bitxo... En fi, com més us agradi.


Es remena tot, amb compte que no s'aixafin les patates, i es posa al gratinador uns minuts, fins que les patates siguin torradetes i s'hagin "begut" la salsa


I ja està. Aquesta és una forma de fer les patates que els podeu ensenyar als vostres fills adolescents, si voleu que en els seus primers passos a la cuina no manipulin olis roents, i a més, comencin a conèixer que hi ha formes més sanes de menjar coses divertides!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada