8 de juny 2011

MILFULLES D’ALBERGÍNIA ,SALVIA I PERNIL

MILFULLES D’ALBERGÍNIA ,SALVIA I PERNIL

Hola, avui us vull proposar un plat elaborat amb sàlvia , una planta aromàtica que no tenim gaire costum d’utilitzar a la cuina, però que és boníssima, amb uns aromes molt portents i molt mediterrània.

La sàlvia es fa servir molt a Itàlia, i és fantàstica simplement barrejada amb mantega i afegida a un plat de pasta acabada de coure. També es barreja amb mantega, i es deixa refredar. Es talla una porció d’aquesta mantega i es posa a sobre d’un tall de carn que haurem acabat de coure a la brasa. La mantega, en fondre’s, aromatitza la carn, i , ja us podeu imaginar... I un amic meu, en Paco, em va ensenyar una salsa que fa per la pasta, amb oli, sàlvia, pinyons i anxoves. Un dia d’aquest l’haig de trucar i que me l’expliqui bé, i us en faré cinc cèntims... és deliciosa!!

Aquesta setmana, la meva amiga Otilia, la florista de la plaça, m’ha regalat una planta, i dedicat a ella, farem aquest milfulles d’albergínia i pernil.

Vinga, sóm-hi:

Ingredients:

2 albergínies mitjanes

100 grs de pernil ibèric a dauets

Sofregit de ceba i tomàquet

Sàlvia

Beixamel per cobrir

Formatge emmental ratllat

Peleu les albergínies i talleu-les a rodanxes. Poseu-les a un plat, amb un rajolinet d’oli, i poseu-les a escalivar al microones, durant 8 minuts.


Mentre, feu el sofregit amb mitja ceba i dos tomàquets grosses , sense les llavors i ratllats. Afegiu una mica de sal i sucre. Quan falti poc per tenir el sofregit ,afegiu el pernil que haureu tallat a dauets ben petitons (també el podeu picar amb un robot) . Quan el sofregit serà fet, i a l’últim moment, afegiu unes quantes fulles de sàlvia tallades a,la juliana. Ja teniu el farcit.

Aneu fent capes d’albergínia escalivada i sofregit, i cobriu tots els milfulles amb la beixamel.

Ara només cal que ho enforneu 20 minuts i ja ho tindreu llest per menjar.

Que aprofiti, i a gaudir de la sàlvia!!

3 comentaris:

  1. Oh , què bó !!! Ho vull fer tooot!!!

    Felicitats LLuis

    ResponElimina
  2. Lluís, que bé que publiquis receptes amb albergínies!! M'agraden molt... T'animo a què en publiquis més, jeje!! :P

    ResponElimina
  3. A mi també m'agraden molt, les albergínies, i m'agrada sobretot el joc que donen. Ja hi pensaré i aviat posarem més coses amb l'albergínia com a protagonista.
    Gràcies pels comentaris!

    ResponElimina