13 d’abr. 2011

TEMPS DE MADUIXOTS 2ª PART

Per seguir amb l’”operació maduixa”, ara us proposo una

BROQUETA DE POLLASTRE I MADUIXA AMB REDUCCIÓ DE SOJA. Molt fàcil!!


Ingredients: (per a 8 broquetes):

  • Pit de pollastre 1 unitat
  • Maduixots 6-8 unitats
  • Sal
  • Pebre negre
  • Salsa de soja 50 ml
  • Aigua 80 ml
  • Concentrat de carn 2 cullerades de postra
  • Broquetes de 15 cm
  • Oli d’oliva 50 ml
  • Ceba tendra 2
  • Carbassó 1/2

Talleu el pit de pollastre en tires de 2 cm i desprès en daus. N’aconseguireu uns 16 daus .Talleu les maduixes transversalment i reserveu la part superior, la més punxeguda. Talleu la part més gruixuda verticalment i així obtindreu de cada maduixa tres talls similars.

Punxeu a cada broqueta dos daus de pollastre i dos talls de maduixa, alternativament. Salpebreu cada broqueta i reserveu-les a la nevera.

Per fer la salsa, escalfeu una mica d’aigua en un petit cassó i desfeu en aquesta aigua dues cullerades de postra de concentrat de carn. Deixeu que bulli suaument i deixeu que redueixi. Afegiu ara la salsa de soja i torneu a deixar que redueixi, a foc suau i vigilant que no es cremi. No cal que saleu aquesta salsa ,doncs el concentrat i la soja ja són salades. Quan la reducció tingui aspecte de xarop, retireu el cassó del foc. Afegiu ara l’oli d’oliva i “talleu” la salsa, remenant suaument. Com en el cas de l’amanida de maduixes amb bacallà, no volem que la salsa se’ns emulsioni, sinó que quedi tot mig lligat.

Talleu la ceba i el carbassó a tires fines (a l’argot culinari en diem “a la juliana”...) i reserveu.

Poseu una paella al foc amb molt poquet oli i feu les broquetes a la planxa, vigilant que no se us cremin. La maduixa i el pollastre couran al mateix temps, i en un parell de minuts ja les tindreu fetes.

Reserveu les broquetes a un plat, tapades i saltegeu a foc viu i a la mateixa paella, la ceba i el carbassó. Com que són de diferent duresa , primer posarem la ceba, li donarem un minut de cocció i despres afegirem el carbassó, un minut més i tot junt. En total ,les verdures couran a foc viu uns dos minuts. El que volem és una verdura d’acompanyament fresca i cruixent, tipus les verdures de wok.

Posem en un plat les broquetes amb les verdures i salsem amb la salsa de soja , per sobre de tot el conjunt.

Bon profit!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada