19 de gen. 2014

LLUÇ A LA "LLAUNA", o d'una forma que ens agrada molt a casa...

Hola, avui us porto un plat de peix que es fa molt rapid i està molt bó.  Li dic a la "llauna" perque els ingredients que hi porta són mes o menys els d'aquest plat tan famós de la nostra cuina, i de veritat que està molt bó i és molt fàcil de fer.
És molt important que us prepareu tots els estris i ingredients abans de començar, doncs la cocció és força ràpida i caldrà que ho tingueu tot a punt per que no se us cremi. Ja sabeu que el pebre vermell, si es cuina massa amarganteix el plat...
També cal que la cassola que feu servir sigui antiadherent, ja que li donarem una primera cocció al lluç a la planxa, i si no és així se us enganxaria.
Els ingredients ja els veieu a la primera fotografia. No us en poso mides perque dependrà de si us agrada més o menys l'all, el pebre vermell, el vinagre. .. Les mides de la foto són orientatives.
El lluç d'aquesta elaboració és fresc, i l'he tallat a llomets. Ho podreu fer amb qualsevol tipus de peix, fresc o congelat, però jo us aconsello que feu servir peix blanc, sembla que s'hi adiu més amb la resta dels ingredients.

El primer que fareu serà "marcar" els llomets de lluç a la cassola, amb una gota d'oli i amb força foc, que estigui tot ben calent, doncs no volem que el lluç se'ns enganxi i se'ns trenqui.  La cocció ha de ser potent i ràpida, de forma que per fora faci una lleugera crosta de torrats, però a dins sigui cru i melòs.

 Aquí teniu el lluç, i crec que podreu apreciar el que dèiem, torradet de fora i cru de dins. Fet i fet, l'operació de "marcat" no ens ha portat més de 3 minuts.
 A continuació, farem el contrari. Abaixarem el foc, deixarem que la cassola perdi una mica de temperatura, i posarem una miqueta d'oli d'oliva. Hi afegim els alls laminats i els pebrots, i deixem que tot s'enroseixi una mica.
 Tot seguit, afegim el pebre vermell i a continuació el vinagre, i deixem que redueixi quasi del tot. Vigileu que va molt ràpid!!

 Per acabar, tornem el lluç a la cassola, tapem i deixem que cogui a foc molt suau, no gaire estona, uns 3 ó 4 minuts. En aquest temps, el lluç deixarà anar una miqueta d'aigua, i lligarà la salseta. Si a més, l'ajudeu sacsejant la cassola suaument, com si fèssiu un pilpil, això ja serà de professionals!!

 Apagueu el foc i espolvoreu el julivert picat
 I ja ho podeu servir!! I no patiu, que si us en sobra, a l'endemà fred encara està més bó. Aquest plat només té un problema, i es que la salsa està tant bóna que haureu de vigilar amb el pa!!
Que aprofiti!!! I Si t'ha agradat, deixa el teu comentari!!