29 de gen. 2012

MONTADITOS

a
MONTADITO DE POMA I SALMÓ
Pela la poma i tallala a daus de ½ cm. En una paella amb oli d’oliva, salpebra i salteja la poma, i afegeix un polsim de farina. Deixa coure un parell de minuts, i afegeix julivert picat i un rajet de nata. Deixa que tot el conjunt lligui mentre es cou la poma i redueix la nata. A l’ultim moment, afegeix un polsim de curry (no gaire, que domina molt) i deixa refredar.
Un cop freda, la barreja haurà de tenir prou densitat i fermesa com per poder fer una quenelle amb dues culleres.
Posar la quenelle de poma i curry al damunt d’una llesca de pa i tapar amb una làmina de salmó fumat. Acabar amb mig ou de guatlla pelat , ajudant-te d’un escuradents per assegurar tot el conjunt.
MONTADITO DE BACALLÀ AL “AJOARRIERO
Talla la ceba i el pebrot vermell a daus petitons, i posa’ls a fregir a una paella, amb oli d’oliva. Mentre, talla el carbassó i l’esbergínia també a petits daus i afegeix-los a la paella. Cou totes les verdures a foc viu, de forma que quedin cuites peró cruixents.Ara abaixa el foc i afegeix una mica de concentrat de tomàquet. Si no tens concentrat, pots posar salsa de tomàquet però es millor que la redueixis abans, ja que el que busquem és una samfaina ben espessa.
Un cop tinguem la textura que busquem, i sense apagar el foc, afegir a la paella de la samfaina el bacallà dessalat i esmicolat, i anar barrejant amb una cullera de fusta. Afegir julivert picat i Deixar coure uns cinc minuts , sense deixar de remenar. Deixar refredar.
Fes quenelles amb dues culleres i posales al damunt de les llesques de pa. Pots decorar amb una fulla de julivert.

MONTADITO DE “CHOPSUEY” DE POLLASTRE I GAMBES
Partim de pit de pollastre a dauets, gambes pelades tallades a bocins i verdures diverses, tallades també a dauets. En aquest cas: una mica de ceba tendra, pastanaga, carbassó, endivies,xampinyó i blat de moro. Aquest últm no cal tallar-lo, per descomptat.
En una paella amb oli d’oliva, saltejar el pollastre i les gambes, molt breument, i reservar. En el mateix oli, i amb la mateixa intensitat de foc, saltegeu primer les verdures més “dures” (ceba i pastanaga) i afegiu despres les més “toves” (endivies,xampinyó i blat de moro). Reserveu amb el pollastre i les gambes.
A la mateixa paella, amb l’oli que us queda, coeu un polsim de farina un parell de minuts, i afegiu tot seguit un rajet de nata, i un rajet de salsa de soja. Deixeu coure i espessir a foc suau. Afegiu tot el que teniu reservat a la salsa i continueu la cocció breument, just per que tots els sabors quedin conjuntats. Deixeu refredar.
Unteu amb aquesta farsa unes llesques de pa i decoreu amb uns “quicos” trencats, i una mica de salsa de soja espessa.

MONTADITO DE BRIE I ESBERGÍNIA AL SÈSAM
Escalibeu l’esbergínia a les brases o al forn. Peleu i talleu l’esberginia a tires i despres a daus, no gaire petits. Amaniu amb sal,oli, pebre, i julivert picat.Reserva.
Talla el brie a rectangles de la mida de les llesques de pa i fes les montaditos. Al damunt de cada llesca de pa posa-hi un rectangle de brie, i al damunt una cullerada d’escalibada. Acaba amb el sèsam torrat.